nieuws

Stadskantoor Deventer kost ruim 65 miljoen

Geen categorie

Het nieuwe stadskantoor van de gemeente Deventer gaat 65,4 miljoen euro kosten. Dat meldde het college van burgemeester en wethouders deze week. Ambtenaren zitten nu nog in vijf panden verspreid over de stad. Een eerder ontwerp van het bureau van architect Michiel Riedijk leidde tot veel tumult in de raad.

Stadskantoor Deventer kost ruim 65 miljoen

 

Het pand zou door haar hoogte volgens actiegroepen het middeleeuwse stadsaanzicht verstoren. In 2009 stapte het college op. Het nieuwe ontwerp is met drie verdiepingen lager dan het vorige plan.

Het gebouw krijgt in het ontwerp van Michiel Riedijk een eigen koude- en warmteopslag en komt in de binnenstad. De gemeente denkt vooral veel te kunnen besparen omdat het op één centrale plek efficiënter kan werken. Ook moet het duurzame karakter de uitgaven aan energie drukken. Enkele van de huidige gemeentelijke onderkomens zijn verouderd.

Eind deze maand buigt de gemeenteraad zich over het ontwerp.

Reageer op dit artikel