nieuws

Rotterdam vreest strop bij faillissement nieuwbouwcomplex Calypso

Geen categorie

De gemeente Rotterdam vecht voor de rechtbank een conflict uit met de projectontwikkelaar van de Calypso, een project met 407 luxeappartementen, winkels, kantoren en de nieuwe Pauluskerk. De gemeente vreest erfpacht mis te lopen door een deal tussen twee projectontwikkelaars, zo meldt Volkskrant.nl.

Rotterdam vreest strop bij faillissement nieuwbouwcomplex Calypso

Na het uitbreken van de kredietcrisis in 2008 raakte een aantal bouwprojecten in acute financiële problemen, omdat banken niet of nauwelijks nog bereid waren tot kredietverlening. Rotterdam werkte daarom een eigen financieringsconstructie uit. De gemeente kocht voor 103 miljoen euro de grond onder tien sleutelprojecten en gaf deze grond vervolgens weer in erfpacht uit. De projectontwikkelaars zijn voortaan jaarlijks erfpachtcanon verschuldigd.

Lees verder op Volkskrant.nl

 ‘Ik vrees voor Arubaanse toestanden: dat het project een half jaar of langer komt stil te liggen.’

Reageer op dit artikel