nieuws

Regel het Nederlandse verkeer met Belgische game

Geen categorie

Het spel TrafficJam heeft de Serious Game Request gewonnen die door Rijkswaterstaat werd georganiseerd. De winnende studenten van de Belgische bacheloropleiding Digital Arts & Entertainment (DAE) krijgen tickets voor een gamebeurs in Europa en stageplaatsen bij gamebureaus.

Regel het Nederlandse verkeer met Belgische game

 

 

TrafficJam gaat over verkeersmanagement en rijgedrag. De speler beheert een stuk van het Nederlandse wegennetwerk en kan daar naar keuze snelheden en matrixborden aanpassen. Bestuurders in hun voertuigen moeten om ongelukken geleid worden en ongedeerd over de finish raken.

Serious Game Request wil aan de hand van de game een sensibiliseringscampagne starten over files en de impact van dynamische borden op stilstaand verkeer.

Zelf spelen

Alle ingezonden games zijn te testen en spelen op hun facebookpagina die te vinden is op de website van Serious Game Request.

De jury bestond uit Stephan Poelsma (DPI Animation House), Youri Dechense (Gamer.nl), Jorrit Kuipers, (Green Dino), Dineke van der Burg (Rijkswaterstaat Innovatie), en Debby van Slegtenhorst (Rijkswaterstaat Communicatie).

Reageer op dit artikel