nieuws

Prijsuitreiking StedenbouwNU prijs 2012

Geen categorie

Gisteravond is de StedenbouwNU prijs uitgereikt aan Jan Martijn Eekhof, die met zijn project ‘Tempelhof de Plantage van Berlijn’ de meeste punten van de jury kreeg. De avond kreeg een onverwachte wending toen Henk Ovink besloot een vierde prijs weg te geven. Deze vier winnaars zijn beloond met een ontwerpopgave van elk 6500 euro.

Prijsuitreiking StedenbouwNU prijs 2012

Naast de ontwerpopgave kreeg Jan Martijn Eekhof (afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam) ook de StedenbouwNU bokaal uitgereikt. Zijn project, die het hergebruik van de Berlijnse luchthaven Tempelhof promoot, is een dynamisch ontwerp, dat verwijst naar het verleden maar ook naar de toekomst kijkt.  De jury was onder de indruk van de compleetheid van het werk.

Wolbert van Dijk (afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst te Rotterdam)werd met zijn project ‘Het Dijkplateau’ runner-up. Marijke Bruinsma (afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam) dacht net niet gewonnen te hebben, toen het project ‘De (On)voorwaardelijke Tuin’ van Tijs de Zeeuw de laatste ontwerpopdracht wegkaapte. De avond eindigde in verrassing toen Henk Ovink (plv. Directeur-Generaal Water en Ruimte van het ministerie IenM) aankondigde dat er een vierde prijs gewonnen werd door Marijke Bruinsma met haar werk ‘De Verborgen Stad’.

StedenbouwNU is de prijs voor het beste aanstormend talent in de stedenbouw en landschapsarchitectuur. De komende maanden werken de winnaars aan hun ontwerpopgave voor het ministerie van LenM.

Reageer op dit artikel