nieuws

Nominaties VKG 2011

Geen categorie

De nominaties van de VKG Architectuurprijs, de VKG Renovatieprijs en de VKG Publieksprijs 2011 zijn bekend. Met de prijs wil de Vereniging Kunststof Gevelementenindustrie het kunststof kozijn als alternatief voor andere kozijnmaterialen onder de aandacht brengen.

Nominaties VKG 2011

 

 

 

 

In totaal kwamen 44 inzendingen binnen, vier werden afgekeurd, waarna 40 projecten voor beoordeling overbleven. Van de 40 waren er 12 voor de VKG Renovatieprijs en 28 inschrijvingen voor de VKG Architectuurprijs. Van deze laatste categorie zijn 10 inzendingen doorgegaan naar een tweede ronde waarna er nogmaals vijf afvielen. Drie projecten bleven over nominatie over voor de VKG Architectuurprijs 2011.

Nominaties VKG Architectuur prijs 2011

IJburg college, Amsterdam, LIAG architecten en bouwadviseurs
De Keyzer, Amsterdam, FRANTZEN et al architecten
Landsherenpoort, Deventer, Zeep Architecten

VKG Renovatieprijs 2011

Van de twaalf inzendingen voor de VKG Renovatieprijs kwamen zes projecten door de eerste ronde. In de tweede ronde werden 5 projecten aangewezen voor verdere jurering. Hieruit zijn drie kanshebbers geselecteerd.

De nominaties
Renovatie 132 woningen Zonderwijk in Veldhoven, KdV Architectuur
Renovatiecomplex 40, Amsterdam, KAW Architecten
De Slagen, ‘s- Hertogenbosch, Neiteler en Sluis VOF architecten

VKG Publieksprijs 2011

De jury heeft de tien projecten uit de tweede ronde van de VKG Architectuur prijs aangewezen als nominaties voor de VKG Publieksprijs. Op deze projecten kan door bezoekers van de website worden gestemd.

De nominaties
Renovatie Tuinwijk, Groningen, KAW Architecten
Renovatie Mathenesserlaan 169, Rotterdam, EDRO vastgoed
Greijdanus Hardenberg, Hardenberg, SP Architecten
Eden (voormalig SDU terrein), Den Haag, MADE architecten
IJburg college, Amsterdam, LIAG architecten en bouwadviseurs
Landsherenpoort, Deventer, ZEEP architecten
Renovatie 132 woningen Zonderwijk, Veldhoven, KdV architectuur b.v.
Renovatiecomplex 40 Amsterdam, KAW Architecten
De Slagen, ‘s- Hertogenbosch, Neiteler en Sluis v.o.f. architekten en bouwkundigen

De nominaties van de Architectuurprijs en de Renovatie worden de komende weken bezocht door een filmploeg. Tijdens deze opnames kan de architect zijn visie geven op het project. De winnaars worden op 15 november bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel