nieuws

NERO ontwerpt nieuw provinciehuis in Oost-Vlaanderen

Geen categorie

Het Gentse architectenbureau NERO is gekozen voor de nieuwe vestiging van het Oost-Vlaams provinciehuis in Gent. De provinciale diensten willen met dit project een meer uitnodigende en toegankelijkere identiteit creëren. Dit ontwerp zal de buurt een nieuwe dynamiek geven.

NERO ontwerpt nieuw provinciehuis in Oost-Vlaanderen

 

 

NERO heeft de kwalitatieve eigenschappen van het verouderde Urbiscomplex in ere gehouden. Zo worden de betoncassettes van de gevels gespaard, omdat ze verwijzen naar de geschiedenis van de buurt. Om de identiteit van het Zuid in Gent te versterken worden ook delen van het gebouw vernieuwd.

De bovenste verdiepingen van het complex worden vervangen door een paviljoen met een volledig nieuw volume. De huidige patio wordt uitgebroken, op die manier krijgt het gebouw een meer open sfeer met zicht op de omgeving en zijn de kantoren niet meer ingesloten. Het Oost-Vlaamse provinciehuis wil een plaats worden met karakter en uitstraling.

In april 2014 beginnen de werken en de aflevering is gepland voor eind 2016.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels