nieuws

Nederlands design in hoofdkwartier VN

Geen categorie

De lounge voor Afgevaardigden in het hoofdkwartier van de VN in New York wordt gerenoveerd. Hella Jongerius werd verkozen om de loungeruimte te vernieuwen, in samenwerking met Rem Koolhaas, Irma Boom, Gabriel Lester en Louise Schouwenberg. Het ontwerp herstelt de originele architectuur en inrichting en voegt nieuwe eigentijdse elementen toe. Voor deze lounge ontwikkelde Jongerius, in samenwerking met Vitra, een nieuwe werktafel en stoel.

Nederlands design in hoofdkwartier VN

De delegates lounge is een rumoerige plaats waar ontmoeting en werken centraal staan. De stoel Re-Lounge is gericht op spontane bijeenkomsten. Een handvat en twee wielen maken de stoel gemakkelijk verplaatsbaar. De Bubble Desk is daarintegen een eenpersoonsmeubel. De werktafel is voorzien van een bolvormig scherm met akoestische eigenschappen. De bubbel creëert juist een gevoel van privacy in de drukte.

Naast deze nieuwe meubels worden ook de Polder Sofa van Hella Jongerius en de Fauteuil Direction van Jean Prouvé in het interieur geplaatst. De klassieker van Vitra wordt een speciale uitvoering van Jongerius, die het ontwerp van Prouvé zal opfrissen met kleuren en stoffen.

Reageer op dit artikel