nieuws

Middelheim is klaar voor de zomer

Geen categorie

Het Antwerpse openluchtmuseum Middelheim ondergaat deze zomer een ware metamorfose. Robbrecht en Daem ontwierpen een nieuw halfopen paviljoen en de tentoonstellingsmogelijkheden worden gemaximaliseerd. De initiatieven van het Middelheim zijn onderdeel van de ‘kunstenzomer’ die Antwerpen organiseert.

Middelheim is klaar voor de zomer

 

Het park wordt met vijf hectare uitgebreid, met als doel de tentoonstellingsmogelijkheden te maximaliseren. De collectie wordt voorzien van een nieuwe scenografie, beelden krijgen een betere plaats toegewezen en worden voorzien van een nieuwe sokkel of grondig gerestaureerd. Voor de heropening is een nieuw paviljoen ontworpen door architectenduo Robbrecht en Daem. Dit paviljoen is halfopen, zo worden kwetsbare werken beschut zonder geïsoleerd te worden van de natuurlijke omgeving.

Met de nieuwe collectie van Thomas Schutte wordt het paviljoen geopend. Aangezien het museum goede banden heeft met de beeldend kunstenaar vroegen ze Schutte een speciale tentoonstelling te creëren. Zijn keramische sculpturen worden in het openingsweekend onthuld.

Nieuwe werken van onder andere Ai Weiwei en Roman Signer, worden ook toegevoegd aan de permanente collectie van het openluchtmuseum.

De heropening van het Middelheim is gepland voor het weekend van 26 en 27 mei.

Reageer op dit artikel