nieuws

Manuel de Solà-Morales overleden

Geen categorie

Manuel de Solà-Morales Rubio is overleden. De 73-jarige Spaans-Catalaanse architect is in Nederland onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe Scheveningse boulevard, die in 2013 klaar is.

Manuel de Solà-Morales overleden

De architect was bijzonder geïnteresseerd in stadsplanning. In het noorden heeft hij dan ook vooral gewerkt aan brede straten en pleinen. Hij tekende de nieuwe De Keyserlei in Antwerpen en het stationsplein en het busstation in Leuven. Momenteel wordt het Operaplein in Antwerpen naar zijn ontwerp vernieuwd.

Barcelona

De meest ingrijpende interventie in zijn thuisstad Barcelona deed De Solà-Morales met het project Moll de la Fusta. Midden jaren tachtig herontwierp hij deze verpauperde wijk, waarna de oude stad opleefde. Hij legde onder meer een promenade aan langs de haven, waar tot dan toe een achtbaansweg liep.

Uitgangspunten Boulevard Scheveningen

Voor het ontwerp van de nieuwe boulevard in Scheveningen stond de interactie tussen mensen, strand en de paviljoens centraal. Klik hier voor een interview met de architect over de boulevard.

Reageer op dit artikel