nieuws

Inbo geselecteerd voor nieuw zorgcentrum in Amsterdam

Geen categorie

Onlangs is Inbo geselecteerd als winnaar voor het zorgcentrum ‘Schinkelhaven’ in Amsterdam. Het multifunctionele gebouw is niet alleen een nieuwe thuis voor ouderen maar heeft ook voorzieningen voor de buurtbewoners, zoals een café en een restaurant. De nieuwbouw linkt de beschutte achterbuurt met de openheid van het water.

Inbo geselecteerd voor nieuw zorgcentrum in Amsterdam

 

De architectuur van het nieuwe gebouw refereert aan zijn omgeving. Het gebouw weerspiegeld de openheid van het water van de Schinkelkade door een open façade met opeengestapelde wintertuinen en door transparante zorgwoningen. Aan de straatkant bevinden zich de groepswoningen met gemeenschappelijke ruimtes aan de groene binnenhof. Deze woningen zijn wat meer geborgen en verbinden het nieuwe gebouw met de beschutte achterbuurt.

 

Reageer op dit artikel