nieuws

Haagse Monarch na 13 maanden klaar voor gebruik

Geen categorie

In het Haagse Beatrixkwartier, eveneens de thuisbasis van ‘onze’ Sdu is onlangs na een renovatieperiode van 13 maanden in het deelplan ‘De Monarch’ de eerste fase opgeleverd. KCAP stripte het gebouw volledig en heeft het getransformeerd tot nieuwe kantoortoren van 55 meter hoog voor het CAK, de centrale uitvoerder van financiële regelingen en informatietaken in de zorg- en welzijnssector.

Haagse Monarch na 13 maanden klaar voor gebruik

Het plan ‘De Monarch’ kent in totaal circa 85.000 m2 kantoorruimte en is gebaseerd op het masterplan van de Spaanse stedebouwkundige Joan Busquets. Het plan bestaat uit drie nieuwe ontwikkelingen en één bestaand gebouw, dat nu volledig door KCAP is gerenoveerd. In de onderbouw komen voorzieningen en winkels. De torens variëren in grootte van 18.000 m2 tot ruim 20.000 m2. Daarbij wordt er een ondergrondse parkeergarage met circa 725 parkeerplaatsen gerealiseerd. Het totale investeringsvolume bedraagt 300 miljoen euro.

Reageer op dit artikel