nieuws

Green School Gaza

Geen categorie

Mario Cucinella Architecten uit Italie bouwt mee aan een milieuvriendelijke school, de Green-School Gaza in het Khan Yunis gebied in het zuiden van Gaza. Het gebouw voorziet in zijn energie door gebruik te maken van lokaal beschikbare middelen (regenwater, zonne-energie en grond) in plaats van waterwerken en energienetten. Na oplevering is er plaats voor 1500 jongeren van de Palestijnse kampen.
MCA Mario Cucinella Architects from Silvia Fessia on

Green School Gaza

 Mario Cucinella hoopt dat met de komst van de school een belangrijk signaal wordt afgegeven aan de rest van de wereld voor de ontwikkeling van Palestijns gebied en dat de condities voor de bevolking verbeteren.

Het project wordt ontwikkeld in samenwerking met de UNRWA (de Verenigde Naties voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten), en gefinancierd door de Islamic Development Bank – Koeweit Fonds voor Ontwikkeling.

Mario Cucinella is een Italiaanse architect geboren in 1960. In 1987 beëindigde hij in Genua zijn architectuurstudies. Vijf jaar lang werkte hij voor Renzo Piano zowel in Parijs als in Genua. In 1992, in Parijs, richt Cucinella zijn bureau MCA (Mario Cucinella Architects) op, om zich in 1999 in Bologne te vestigen. Momenteel is Cucinella gastprofessor aan de Universiteit van Nottingham.

Het bureau won verscheidene awards en onderscheidingen. Enkele van de belangrijkste: de MIPIM Green Building Award (Cannes 2009); de Energy Performance+Architecture Award (Parijs, 2005), de Special Award for the Environment door het World Architecture Congress (Dubai, 2005), de Outstanding Architect 2004 door de World Renewable Energy Congress (Denver, USA); de Kunstpreis 99 in de Akademie der Künste (Berlijn, 1999).

Momenteel werkt het bureau aan luchthaven in Accra, Ghana.

Reageer op dit artikel