nieuws

GMP bouwen nieuw sportcomplex in Lausanne

Geen categorie

In Lausanne (“Métamorphose – Prés-de-Vidy”) heeft architectenbureau von Gerkan, Marg & Partners de wedstrijd gewonnen om een sportcomplex te ontwerpen en de omgeving een volledig nieuwe infrastructuur te geven. Met dit project start Lausanne de stedenbouwkundige uitbreidingen die ze in de toekomst gepland hebben.

GMP bouwen nieuw sportcomplex in Lausanne

Het nieuwe sportcomplex herbergt alle functies onder een dak, een UEFA stadion die 13 000 bezoekers kan ontvangen, een Olympisch zwembad, een internaat, een bureau voor de sportadministratie en een parkeerplaats. Het ontwerp met open en gesloten volumes van Architecten von Gerkan, Marg & Partners legt linken met het landschap. Het sportcomplex wordt het boegbeeld van Lausanne, die de Zwitserse stad een waardig en publiek karakter geeft.

De volledige infrastructuur wordt op een driehoekig stuk grond gebouwd, die omgeven is door wegen. Om bezoekers een vlotte toegang tot het complex te bieden zal een brug worden gebouwd. In totaal zal dit project 100 000 m2 innemen.

 

Reageer op dit artikel