nieuws

Frank Gehry ontwerpt gratis voor jazzclub

Geen categorie

Met zijn ontwerp voor de Disney Concert Hall heeft Frank Gehry in Los Angeles de klassieke muziek op de kaart gezet. Nu maakt Frank Gehry zich op om voor jazz hetzelfde te doen. Gehry heeft zijn diensten kosteloos aangeboden aan het non-profit muziekpodium The Jazz Bakery in Culver City LA. De betrokkenheid van Gehry kan doorslaggevend zijn bij de realisatie van een nieuwbouw voor de club, aangezien het stuk grond waar het gerealiseerd zou moeten worden, ter discussie staat.

Frank Gehry ontwerpt gratis voor jazzclub

Met het gratis ontwerp eert Gehry zijn in 2008 overleden vriend Sydney Pollack. Pollack, regisseur van de documentaire ‘Sketches of Frank Gehry’, was een fervent jazzliefhebber. Samen met zijn vrouw ging Gehry regelmatig naar optredens in The Jazz Bakery, soms vergezeld van jazzlegende Herbie Hancock. Directrice Ruth Price vertelt dat ze nog nooit van Gehry had gehoord totdat hij zes maanden geleden opbelde om zijn diensten als architect aan te bieden. 

Krap budget, krappe locatie

Gehry’s expertise kan nog goed van pas komen: de locatie waarop het nieuwe onderkomen van The Jazz Bakery moet komen, is slechts 700 vierkante meter groot en moet ook nog eens een onderdoorgang bieden voor vrachtverkeer naar de laadruimte van een naastgelegen Art Deco bioscoop.

De nieuwbouw, met een krap budget van 7,5 miljoen euro, zou een black box theater op de begane grond, en een concertzaal met 250 zitplaatsen op de eerste verdiepingen moeten krijgen.

Reageer op dit artikel