nieuws

Dorpsuitbreiding Wapse door Bureau B+O

Geen categorie

Wapse wil gaan uitbreiden, maar wil dit niet met traditionele nieuwbouw. Liever zoekt het dorp de oplossing in het hoeveplan van Bureau B+O Architecten. Het bureau transformeerde een bestaande boerderij tot onderkomen voor drie woningen. Daarnaast worden op het naastgelegen erf drie losstaande blokken gebouwd, met een schuurachtig karakter.

Dorpsuitbreiding Wapse door Bureau B+O

In de blokken komen starterswoningen, startersappartementen, levensloopbestendige appartementen en gezinswoningen. Tussen de woningen ligt een collectief erf, voor ontmoeting en speelplek voor de kinderen. De starterswoningen en eengezinswoningen krijgen een royale privé tuin.

Wapse

Een van de blokken krijgt een ondergrondse parkeergarage zodat de auto’s van de bewoners uit het zicht blijven.

Wapse, gemeente Westerveld, krijgt er met de plannen van Bureau B+O veertien woningen bij.

Reageer op dit artikel