nieuws

BIM-Kennisactiviteiten

Geen categorie

De BNA, Bouwend Nederland, NL Ingenieurs en UNETO-VNI gaan samen met TNO een groot aantal kennisactiviteiten op het gebied van BIM organiseren. De brancheorganisaties en TNO sloten onlangs een overeenkomst. Doel is de leden te helpen innoveren op gebied van BIM.

BIM-Kennisactiviteiten

 

De specialistische kennis die TNO heeft verzameld over BIM krijgt nu de kans om in de bouwwereld te worden gedeeld. Door de samenwerking kunnen de beroepsgroepen van elkaar leren.

TNO organiseert met betrokken partijen verschillende interactieve projecten (de zogenaamde technologieclusters), bedoeld voor alle leden van de deelnemende brancheorganisaties. In de technologieclusters worden praktische problemen uit de alledaagse BIM-praktijk aangepakt. De in de technologieclusters opgedane kennis wordt middels de eerder genoemde activiteiten met de leden van de brancheorganisaties gedeeld.

Het project loopt minimaal één jaar. De overeenkomst met de brancheorganisaties en de technologieclusters wordt grotendeels gefinancierd door subsidie van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Reageer op dit artikel