nieuws

AWJGGRAUaDVVTAT vertegenwoordigt België op Biënnale Venetië

Geen categorie

AWJGGRAUaDVVTAT is met hun project ‘The Ambition of the Territory’ geselecteerd om het Belgisch paviljoen voor de Internationale Architectuurbiennale van Venetie 2012 te ontwerpen. Deze week werd de winnaar bekend gemaakt op voordracht van het Vlaams Architectuurinstituut en het Team Vlaams Bouwmeester.

AWJGGRAUaDVVTAT vertegenwoordigt België op Biënnale Venetië

 

 

Team AWJGGRAUaDVVTAT (Architecture Workroom Brussels) bestaat uit Architecture Workroom Brussels, Joost Grootens (grafisch ontwerper), GRAU (stedenbouwkundig bureau), architecten De Vylder Vinck Taillieu en kunstenaar Ante Timmermans.

In het project ‘The Ambition of the Territory’ presenteert AWJGGRAUaDVVTAT het Vlaamse territorium als een laboratorium voor de transitie naar het metropolitane Europa. Het team versloeg hiermee de inzendingen van Witherford Watson Mann Architects en het team van Joeri De Bruyn/Maat Ontwerpers.

Het project past binnen ViA Ruimte, dat deel uitmaakt van het actieplan Vlaanderen in Actie. Dat wil Vlaanderen tegen 2020 tot de top vijf regio’s van Europa laten behoren. Concreet leidde dat tot de vraag over de ruimtelijke en architecturale rol van Vlaanderen binnen Europa. Vanuit dat uitgangspunt lanceerden het Team Vlaams Bouwmeester en het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) in mei 2011 een open oproep. 

Dit jaar vindt de 13de Biënnale van Venetië voor architectuur plaats van 29 augustus tot 25 november. De invulling van het landenpaviljoen van België gebeurt afwisselend om de twee jaar door de Vlaamse en de Franse Gemeenschap. Deze keer is het de de beurt aan Vlaanderen.

Reageer op dit artikel