nieuws

Architectuurprijs 2011 in Brugge gewonnen door Room & Room

Geen categorie

Het bureau van Tom Vanhee is dit jaar op de tweejaarlijkse architectuurwedstrijd van Brugge unaniem verkozen tot winnaar. De wedstrijd met het thema ‘Hedendaags en duurzaam bouwen’ schakelde een achtkoppige jury in om de projecten op hun duurzaamheid te testen en te beoordelen wie er met de prijs van de vakjury en de prijs van het publiek vandoor zou gaan.

Architectuurprijs 2011 in Brugge gewonnen door Room & Room

 

ROOM & ROOM heeft een gebouw met twee woningen en een detailhandel verbouwd tot een apotheek met een woning. Het project toont volgens de winnaars aan dat het mogelijk is om boven een handelspand in een drukke stad als Brugge te wonen.

Het architectenbureau heeft toevoegingen aan het pand vermeden en geprobeerd materialen te hergebruiken. De woning en apotheek zijn een mix van duurzaamheid en hedendaagse architectuur in een stad waar de historische erfgoedwaarde van enorm belang is.

 

Publieksprijs

De prijs van het publiek ging naar het project van Tom van Biervliet voor de bouw van een vrijstaande woning, Ten Hove 2A.

Jury

De jury bestond onder andere uit, architect Lode Vranken, architect Paul Robbrecht en architect Christophe Van Oyen. 

Reageer op dit artikel