nieuws

Architect Kees Spanjers herstelt fouten theater

Geen categorie

Architect Kees Spanjers en de gemeente Vlaardingen hebben na maanden overleg overeenstemming bereikt over aanpassingen aan de Stadsgehoorzaal. Spanjers krijgt een budget van 207.000 euro om het theater meer in overeenstemming te brengen met zijn oorspronkelijke ontwerp.

Architect Kees Spanjers herstelt fouten theater

 

 

 

De gemeente bezuinigde in 2007 op de renovatie zonder architect Kees Spanjers (Zaanen Spanjers Architecten) te raadplegen. Daardoor ontstonden volgens Spanjers onder meer storende afwijkingen in de marmeren gevel van het kantoorgedeelte. De geschillencommissie van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs gaf hem gelijk en droeg de gemeente op de fouten te herstellen.

De gevel blijft echter nagenoeg ongewijzigd, zo zijn architect en gemeente overeengekomen. Ingrepen aan de gevel zouden betekenen dat het theaterkantoor voor langere tijd dicht moet. Spanjers gaat vooral binnen aan de slag. Hij krijgt zelf de regie over het werk.

Reageer op dit artikel