nieuws

Apotheek in Sint-Martens-Latem (B) door CAAN

Geen categorie

In het nagenoeg volledig verkavelde België is de alleenstaande woning de norm. Er is weinig dat de monofunctionele invulling van de nevelstad doorbreekt. Toch is er één uitzondering die zich met de regelmaat van de klok opdrinkt door middel van een groen lichtgevend kruis: de apotheek. In Sint-Martens-Latem heeft CAAN architecten een opvallend exemplaar ontworpen.

Apotheek in Sint-Martens-Latem (B) door CAAN

 

Christophe van Gerrewey toog naar Sint-Martens-Latem om de apotheek eens te bekijken. Zijn conclusie was dat dit ‘vreemde lichaam’ in deze verkavelde omgeving een zekere charme heeft. Tegelijkertijd is hij echter va mening dat op bepaalde plaatsen de vorm en de bouwhuid niet helemaal renderen.

Lees zijn hele recensie in het februarinummer in de Architect (p.24-28) en laat ons weten of je het wel of niet met hem eens bent.


Dankzij de glazen gevel oogt het interieur van de apotheek toegankelijk. Fotograaf Thomas De Bruyne

Reageer op dit artikel