nieuws

Alternatief plan voor stadskantoor Deventer

Geen categorie

Beleggingsmaatschappij Select BV heeft gisteren een brief gestuurd aan het college van BW van de gemeente Deventer waarin ze een alternatief plan ontvouwt voor de kostbare geplande nieuwbouw van een stadskantoor. Het bestaande plan gaat uit van een door Neutelings Riedijk ontworpen gebouw in het historische centrum van de stad. Het voorgestelde alternatief bestaat uit de verduurzaming van de bestaande Leeuwenbrug, een hoogbouw pal naast het trein- en busstation van Deventer.

Alternatief plan voor stadskantoor Deventer

 

Tegenover de nieuwbouw, die volgens begroting 65,4 miljoen euro gaat kosten, plaatst H.P. de Ruiter, directeur van beleggingsmaatschappij Select BV, een alternatief plan dat de gemeente rond de 25 miljoen zou kosten. Centraal in het voorstel staat de verduurzaming van het bestaande kantoorcomplex de Leeuwenbrug, dat eigendom is van de beleggingsmaatschappij. In dit gebouw is reeds een deel van de gemeentelijke diensten gevestigd. Met 550 werkplekken is de Leeuwenbrug in zijn geheel groot genoeg om alle gemeentelijke diensten te huisvesten.

Veranderde marktsituatie

In de brief verwijst De Ruiter naar de veranderde marktsituatie. Er kunnen nieuwe risico’s ontstaan met betrekking tot de financiering, de rente en de risicoafdekking. Daarnaast verwijst De Ruiter naar het huidige kritiek op de leegstand van bestaande kantoorpanden en de (financiële) risico’s die binnenstedelijk bouwen met zich meebrengen.

Telefonische enquête

Ondertussen is Stichting Volkspeilingen Deventer – een initiatief van een aantal betrokken Deventenaren – druk bezig het draagvlak voor de beoogde nieuwbouw te inventariseren onder de inwoners. Deze week is gestart met een zogenoemde ‘peilweek’ waarin inwoners telefonisch worden benaderd over hun mening omtrent de plannen voor een nieuw stadskantoor.

De volledige brief van H.P. de Ruiter is hier te lezen.

 

Reageer op dit artikel