nieuws

Transformatie Brouwhuis Breda

Geen categorie

AM, TTRR en architectenbureau Haverman Van den Meiracker Vermeulen uit Breda hebben een plan ontwikkeld voor de transformatie van het Brouwhuis in Breda. Het monumentale gebouw op het Drie Hoefijzersterrein wordt in oude glorie hersteld en krijgt ruimtes voor creëren, wonen en werken. Een grandcafe annex restaurant, kinderdagverblijf en fietsenstalling maken onderdeel uit van het plan.

 

Voor de transformatie heeft TTRR Architectenbureau Haverman Van den Meiracker Vermeulen (HMV) ingeschakeld. Het oorspronkelijke karakter van de monumentale ruimten blijft behouden net zoals de historische elementen.

Gebiedsontwikkeling Drie Hoefijzers

Het Brouwhuis is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Drie Hoefijzers. Samen met het oude hoofdkantoor en de oude fabrieksschoorsteen behoort het tot het industriële erfgoed van de Bredase brouwerij. AM kocht het terrein in 2004 toen de brouwerij werd gesloten. Op het voormalige brouwerijterrein verrijst een nieuw stedelijk woon-, werk- en verblijfsgebied dat deel uitmaakt van de ontwikkeling VIA Breda.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel