nieuws

Mecanoo finalist in Moskou

Geen categorie

Mecanoo hoort samen met TPO Rezerve uit Moskou bij de finalisten voor het ontwerp van een nieuw museum en educatief centrum in Moskou. Het project is een initiatief van de Staatsuniversiteit van Moskou en het Polytechnisch Museum.

Mecanoo finalist in Moskou

 

 

In het nieuwe museum en educatief centrum zullen de wetenschappelijke en technologische verdiensten van Rusland op innovatieve en multimediale wijze worden tentoongesteld. Het 35.000 m² tellende complex komt op een een hectare groot terrein van de Staatsuniversiteit van Moskou en opent in 2018 zijn deuren.

Naast een museum huisvest het gebouw een Science Movie Theatre en een Science Media Centre. In de flexibele Science Art Gallery is plaats voor tijdelijke tentoonstellingen die gericht zijn op actuele sociale en wetenschappelijke kwesties. In februari 2013 presenteren de zes finalisten hun conceptontwerp voor het museum en educatief centrum. In maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

In Moskou werkt Mecanoo momenteel ook aan de nieuwe campus van de National University of Science and Technology (MISiS), één van de leidende technische universiteiten van Rusland. De 100 hectare grote campus komt te liggen in een nieuw stadsdeel en biedt onderdak aan 10.000 studenten, 3.000 universiteitsmedewerkers, zeven faculteiten en verschillende onderzoeksinstellingen.

Reageer op dit artikel