nieuws

Duurzame renovatie kantoor Dunea in Zoetermeer

Geen categorie

Local gaat in opdracht van Syntrus Achmea samen met Heembouw het kantoorpand aan het Plein van de Verenigde Naties in Zoetermeer en het kantoorpand ernaast samensmelten tot één kantoorgebouw met energielabel A. Architectenbureau Graziosi Progetti heeft het ontwerp voor de renovatie gemaakt; Habeon Architecten, het architectenbureau van Heembouw, heeft dit verder in BIM uitgewerkt.

Duurzame renovatie kantoor Dunea in Zoetermeer

 

De renovatie betreft twee tegen elkaar aan gebouwde ronde panden, die dateren uit het begin van de jaren negentig. Dunea heeft nu een van deze panden in gebruik. Na de renovatie zijn beide panden samengevoegd tot een duurzaam kantoorpand van circa 10.000 m2, dat dan in zijn geheel door Dunea in gebruik zal worden genomen.

De renovatie wordt grotendeels duurzaam uitgevoerd; 70 procent van het gedemonteerde materiaal wordt hergebruikt, waaronder vooral de milieubelastende elementen zoals beton. Daarnaast voldoen alle materialen die gebruikt worden aan de nieuwste duurzaamheidscriteria zoals FSC.

De herontwikkeling van het kantoorpand aan het Plein der Verenigde Naties is voor de gemeente Zoetermeer aanleiding om ook het plein zelf aan te pakken. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel