nieuws

Woningmarkt: fors meer verhuur dan verkoop

Geen categorie

Het aantal verhuurde woningen in de vrije sector is in het derde kwartaal met 50 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Dat meldt Pararius, naar eigen zeggen het grootste platform voor huurwoningen in Nederland.

Woningmarkt: fors meer verhuur dan verkoop
WASSENAAR – Het aanbod van huurwoningen neemt toe. Het groter wordende aanbod te maken heeft met mensen die hun koophuis niet kwijtraken. Deze bewoners kampen met dubbele lasten en kiezen er daarom voor woningverhuurder te worden. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

 

 

 

Huren in de vrije sector is volgens Pararius nu duidelijk populairder dan kopen. Het online platform becijferde het aantal verhuringen op de vrije markt op 25.000. Daartegenover staan 18.664 gerapporteerde woningverkopen.

Mensen hebben moeite om een hypotheek te krijgen of te weinig vertrouwen in de koopmarkt. Niettemin zijn de huurprijzen in de vrije sector met niet meer dan 3,5 procent gestegen. Dat is volgens Pararius te wijten aan het toegenomen huuraanbod door particulieren. Ook de verhoging van de maximale huren in schaarstegebieden in het gereguleerde segment zou voor flink meer aanbod hebben gezorgd. In het derde kwartaal werden 39 procent meer woningen aangeboden dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Bron: Vastgoedmarkt

 

Reageer op dit artikel