nieuws

Wedstrijd voor jonge ontwerpers in alle disciplines

Geen categorie

Automerk Lexus houdt een nieuwe internationale ontwerpwedstrijd voor jonge ontwerpers. Iedereen kan zijn beste ontwerp inzenden, of het nou gaat om een designstudie voor architectuur, mode of bijvoorbeeld een product.

Wedstrijd voor jonge ontwerpers in alle disciplines

Een zeskoppige jury zoekt naar de tien meest bijzondere talenten. Deze mogen hun werk begin maart tentoonstellen in Milaan.

De twee ontwerpers die het meest opvallen, krijgen een mentor toegewezen die hen helpt het ingezonden design verder uit te werken naar een (op kosten van Lexus gefabriceerd) propotype. Ook dit prototype zal in Milaan tijdens de Design Week te zien zijn. De mentoren zijn industrieel ontwerper Sam Hecht en de Japanse architect Junya Ishigami.

Met de Lexus Design Award wil Lexus jonge ontwerpers een podium bieden om zichzelf te presenteren. Eerder gaf het bedrijf de jonge ontwerper Hidaeki Iida al de kans om een auto te ontwerpen. Dit werd de veelbesproken Lexus LF-LC.

  

 

Reageer op dit artikel