nieuws

Website met iconische huizen van de 20ste eeuw

Geen categorie

Fans van woonhuizen uit de twintigste eeuw worden op hun wenken bediend door de komst van een website met daarin een wereldwijd overzicht. De meeste hiervan zijn open voor bezoekers en sommige hebben zelfs overnachtingsaccomodaties.

Website met iconische huizen van de 20ste eeuw

 

 

 

De website is in het leven geroepen door Natascha Drabbe, architectuurhistorica en eigenaar en curator van het Van Schijndel Huis. Als verantwoordelijke was zij op zoek naar informatie over gelijksoortige huizen onder gelijksoortige omstandigheden. Haar onderzoek leidde tot de formatie van een Iconic Houses Network, een groep van curators van museumwoningen die zich er op toewerpen de woningen te bewaren en hun kennis en ervaringen te delen met anderen.

Op www.iconichouses.org worden de huizen getoond met hun locatie, achtergrondinformatie, ontwerpers en gerelateerde verhalen. De makers verwachten met de lancering een toestroom van woningen maar passen een streng selectiebeleid toe voor de op te nemen woningen. Volgens Drabbe willen zij het beste aanbod tonen zoals Fallingwater door Frank Lloyd Wright, Schinler House, Alvar Aalto House en woningen van de Unecso lijst bijvoorbeeld Villa Tugendhat door Mies van der Rohe.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn deze huizen in het echt te bezoeken, de site helpt je een eind op weg. Binnenkort verschijnt ook een mobiele editie voor de iPhone en iPad.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel