nieuws

Walhalla winnaar Job Dura Prijs

Geen categorie

Walhalla, het kleinschalige theater op Katendrecht, is de winnaar van de Job Dura Prijs 2012. Het culturele micro-cluster rondom het Schieblock van ZUS kreeg de aanmoedigingsprijs. Thema van editie 2012 is Cultuur. Hiermee wil Stichting Job Dura Fonds de aandacht vestigen op het belang van cultuurprojecten- en gebouwen en de zoektocht naar nieuw cultureel ondernemerschap stimuleren.

Walhalla winnaar Job Dura Prijs

 

De jury is lovend over Theater Walhalla. Zij prijst oprichters Harry-Jan Bus en Rachel van Olm, die vol overgave en met passie hun eigen visie op theater volgen. De kernwaarden van het theater zijn talentontwikkeling en laagdrempeligheid. “Theater Walhalla is op een maatschappelijk betrokken en duurzame manier een inspirerend en zeer sympathiek voorbeeld van een hedendaags cultuurgebouw. Het enthousiasme dat aan alle kanten van Theater Walhalla afspat is enorm aanstekelijk en maakt dat je er als bezoeker graag wil zijn”, zo geeft de jury aan.

Aanmoedigingsprijs

De aanmoedigingsprijs voor (het culturele micro-cluster rondom) het Schieblock, een initiatief van ZUS (Zones Urbaines Sensibles), onderbouwt de jury als volgt: “Met haar frisse en maatschappelijk betrokken blik op ‘vergeten’ stukken stad laat ZUS zien dat er een zekere schoonheid en functionaliteit schuilt achter een ogenschijnlijk uitgeblust leegstaand kantoorgebouw. ZUS verandert op internationaal niveau de traditionele kijk op stedelijke ontwikkeling en hergebruik, hetgeen zeer toepasselijk is in deze tijden van crisis.”

De tweejaarlijkse Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van € 25.000,-. Aan de aanmoedigingsprijs is een bedrag van € 7.500,- verbonden.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel