nieuws

Reinier de Graaf Ziekenhuis Delft vooraf te bekijken

Geen categorie

Vandaag is de officiele bouwstart van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft. Het oudste ziekenhuis van Nederland krijgt een nieuw onderkomen dat gericht is op de toekomst, maar ook de Delftse historie en omgeving met elkaar verbindt.

Reinier de Graaf Ziekenhuis Delft vooraf te bekijken

 

In het nieuwe ziekenhuis staat verbondenheid centraal. Die is terug te vinden in het architectonische concept van EGM architecten waarbij een centrale as alle afdelingen met elkaar verbindt. Verbondenheid is er ook met de traditie en cultuur van Delft. Zo zijn er in het interieur verwijzingen naar Delfts aardewerk (Delfts blauw) en is bij de kleurstelling van het gebouw onder meer uitgegaan van doeken van de Delftse schilder Vermeer. Wandvullende posters met vergezichten en details zorgen binnen voor verbondenheid met de omgeving. Buiten verwijst de gevelopbouw met ritmering, materialen en kleurnuancen naar de Delftse grachtenpanden en de hoogbouw uit de jaren zestig rondom de bouwlocatie.

 EGM Reinier de Graaf Ziekenhuis Delft 

Om de bouwstart luister bij te zetten is een Augmented Reality voor de smarthphone gelanceerd. Hiermee is het mogelijk een blik in de toekomst te werpen en zo een indruk van het toekomstige ziekenhuis te krijgen.

Meer informatie: installeer de app ‘Layar’ en selecteer in Layar de ‘Geolayers’. Hier kun je zoeken op ‘Reinier’, of browsen in de ‘Architectuur- en gebouwencategorie’ naar ‘EGM – Reinier de Graaf’. Binnen 1,5 km van de locatie wordt het model actief en wordt het ingeladen.

Reageer op dit artikel