nieuws

Nieuw Europees hoofdkantoor voor Avery Dennison

Geen categorie

In het Leidse Bio Science Park is gestart met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor voor de Europese Materials Group van Avery Dennison. Het ontwerp van het 12.000 vierkante meter duurzame gebouw met kantoorruimte, customer experience center en onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium is gemaakt door Architectenbureau Paul de Ruiter.

Nieuw Europees hoofdkantoor voor Avery Dennison

Het nieuwe Europese hoofdkantoor dient als customer experience center. Het zes verdiepingen tellende gebouw heeft capaciteit voor maximaal 450 werknemers. De werkvloeren zijn gepositioneerd rondom het centrale atrium, voor een overvloed aan daglicht.

Het gebouw is compact en klimatologisch goed georganiseerd. De flexibele en multifunctionele werkvloeren zijn visueel en qua routing aan elkaar gelinkt om optimale samenwerking en Het Nieuwe Werken te bevorderen. Architectenbureau Paul de Ruiter streeft naar het behalen van het BREEAM ‘Very Good’ certificaat. Duurzame kenmerken van het nieuwe gebouw zijn onder meer warmte- en koudeopslag, energie-efficiënte verlichting met bewegingsdetectie, warmtereflecterende beglazing, een groen dak en een atrium.

 Avery Dennison_2

Het atrium vormt het hart van het gebouw. Het is de plek waar klanten en medewerkers elkaar ontmoeten, waar de laatste prestaties en producten van de verschillende afdelingen worden tentoongesteld. Het restaurant en de vergaderruimtes grenzen direct aan het atrium waardoor deze ook geschikt zijn om evenementen en bijeenkomsten te organiseren.

In het 1600 m vierkante meter RD centrum zullen de onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria van de Materials Group organisaties worden gecombineerd. Dit centrum is ontworpen om maximale interactie met de business partners in het gebouw te hebben, en biedt tegelijkertijd een infrastructuur aan de wetenschappers en productontwikkelaars.

Het ontwerp van de kantoorruimtes in het gebouw is gebaseerd op de input van medewerkers en het nieuwste onderzoek naar optimale werkplekken. Door open ruimte in de kantooromgeving zullen er geen ‘grenzen’ zijn en wordt optimale interactie tussen de medewerkers gestimuleerd. Ook zullen er talrijke vergaderruimtes van verschillende omvang zijn waar groepen kunnen samenwerken.

Avery Dennison zal naar verwachting in 2014 haar intrek nemen in het nieuwe hoofdkantoor.

 

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel