nieuws

Nieuw complex ADO in Zuiderpark

Geen categorie

ADO Den Haag krijgt een compleet nieuw trainingscomplex in het Zuiderpark. De bouw daarvan begint in mei volgend jaar. Wanneer het klaar is, is nog niet bekend.

Nieuw complex ADO in Zuiderpark

 

 

 

 

 

Het nieuwe complex komt in de plaats van de ruimtes die de club nu nog in gebruik heeft onder de oude tribunes in het park. Ook vervangt het De Aftrap, het gebouw waarin op dit moment de jeugdopleiding van de club is gehuisvest. Dat schrijft wethouder Marnix Norder (PvdA, stadsontwikkeling) aan de gemeenteraad. De bouw van een compleet nieuw trainingscomplex in het Zuiderpark wordt bevestigd door de club zelf.

Speculaties

Tot nu toe werd er steeds veel gespeculeerd over de bouw van een nieuw trainingscomplex voor ADO. De club had aanvankelijk zelf een voorkeur voor nieuwbouw in de buurt van het stadion. Recent verklaarde algemeen directeur Cees Driebergen dat de keuze was gevallen op het Zuiderpark. Toen leek het er nog op dat een deel van de gebouwen zou worden vervangen.

Nu is er een definitief besluit gevallen: er komt nieuwbouw voor selectie en jeugd. ‘Een gebouw met daarin alle faciliteiten die we nodig hebben,’ aldus de woordvoerder van ADO. Ondanks dat Norder spreekt over ‘state of the art’ zegt de woordvoerder dat het wel modern wordt, maar geen ‘tierelantijnen’ zal kennen. ‘Daarvoor hebben we niet het geld.’

ADO Den Haag gebruikt meerdere ruimten onder de oude tribune. Er zijn kleedkamers, trainingsruimten, een spelershome en een fitnessvoorziening gevestigd. Ook heeft de club in het Zuiderpark een, volgens Norder, ‘verouderde club- en kleedgebouw en diverse voetbalvelden in gebruik’.

Topsportcentrum

De plannen voor nieuwbouw hangen nauw samen met de komst van een topsportcentrum. Door de problemen bij woningbouwcorporatie Vestia, leek het erop dat dit ontwerp van Studio Leon Thier architecten en Buro Sant en Co op losse schroeven stond. Maar woensdag zei Norder dat dit project toch doorgaat. Het wordt alleen kleiner dan eerder gedacht. Zo was er een ondergrondse parkeergarage gepland, maar die komt te vervallen.

Voor de bouw van de sportcampus is het noodzakelijk de tribune te slopen. Norder: ‘Vanuit een historisch besef maar ook met onze visie op de beoogde topsportuitstraling van de nieuwe sportcampus hebben wij de voorkeur uitgesproken voor een state of the art trainingscomplex voor ADO Den Haag in het Zuiderpark. ADO Den Haag heeft hiermee ingestemd.’

Door de komst van het topsportcentrum en de nieuwbouw van het complex, komen de velden ook anders te liggen.

Bron: Omroep Westonline

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel