nieuws

Velux Award 2012 uitgereikt

Geen categorie

In Porto, Portugal zijn gisteravond de winnaars en de eervolle vermeldingen van de VELUX Award bekendgemaakt. De prijs voor architectuurstudenten vindt om de twee jaar plaats en wordt door Velux samen met de International Union of Architects (UIA) georganiseerd.

Velux Award 2012 uitgereikt

 

 

 

 

Dit jaar waren een record aantal projecten kanshebber voor de eerste prijs van de VELUX Award. Van de in totaal 986 ingezonden projecten voldeden 983 projecten uit 59 verschillende landen aan de verplichte bestandsformaten en specificaties. Onderstaand een overzicht hoe het totale prijzengeld van 30.000 euro is verdeeld.

Eerste prijs
Resonance Memory, Bo Li en Ge Men
École Polytechnique Fédérale de Zürich, Zwitserland

Tweede prijs
The Mongolian dandelion seed, impregnated with light, Jeewon Park, Nakyong Kim, Jiyoon Jung
Inje University, Republiek Korea

Derde prijs
Light as tool to break structure, Anna Zagorec Maciej Kozlowski
Politechnika Krakowska, Polen

Stroking the sunshine, Qi Xu Tao Cao
Tongji University, China

Eervolle vermeldingen gingen onder meer naar Manu Simon, Maïté Oldenhove, Simon Verstraete Laura Schmitt van de Université Catholique de Louvain U.C.L.uit België met hun project Atmosphere evolutive surface en naar Michael Leque, Martin Vandevoorde en Florent Schoennagel, voor ‘Evolutive glazing – shining light’m eveneens van de  Université Catholique de Louvain U.C.L..

Manu Simon, Maïté Oldenhove, Simon Verstraete Laura Schmitt “Atmosphere evolutive surface”

Jean-Luc Capron Université Catholique de Louvain U.C.L. Belgium

 

Reageer op dit artikel