nieuws

Spinvis maakt soundtrack voor parkeergarage Nieuwegein

Geen categorie

De parkeergarage onder Stadshuis en Theatercomplex in Nieuwegein krijgt een eigen soundtrack, gemaakt door inwoner Spinvis. Meer dan veertig natuurlijke geluiden spoelen straks als een golfstroom van klanken tussen de geparkeerde auto’s door. Gecombineerd met het lichtkunstwerk van de Poolse kunstenaar Jaroslaw Flicinski moeten ze de automobilisten een gevoel van welbehagen geven.

Spinvis maakt soundtrack voor parkeergarage Nieuwegein

Het okergele lichtkunstwerk van Flicinski verbeeldt wapperende gordijnen in de zon.

Spinvis was net bezig de muziek voor een Vlaamse speelfilm af te mixen toen hij de opdracht voor de parkeergarage kreeg. Daardoor kwam hij op het idee om deze te voorzien van 5.0 surround. “Filmmuziek wordt altijd afgemixt in vijf kanalen. Dat wil ik in de parkeergarage overbrengen”. Aangezien deze nog in aanbouw was, konden de speakers grmakkelijk in vijf groepen worden verdeeld. “Het enige dat je moet doen is vijf in plaats van één kanaal te verbinden aan de speakers. Dat kost niets meer”.

De kunstenaars hopen met hun werk tegenwicht te bieden aan de naargeestige sfeer die meestal in parkeergarages hangt.

Lees verder:

Als insteek voor zijn compositie gebruikt Spinvis kerkmuziek.

Reageer op dit artikel