nieuws

Speelsteden WK voetbal 2018 in Rusland bekend

Geen categorie

De wereldvoetbalbond FIFA en de Russische minister van sport hebben zaterdag in Moskou de elf speelsteden voor het WK voetbal 2018 in Rusland bekendgemaakt.

Speelsteden WK voetbal 2018 in Rusland bekend

 

 

De wedstrijden worden afgewerkt in Moskou (de enige stad met twee stadions), Sint-Petersburg, Kaliningrad, Nizjni Novgorod, Kazan, Samara, Saransk, Volgograd, Rostov, Sotsji en Jekaterinenburg. De steden zijn beoordeeld op hun infrastructuur, vliegvelden, sociaal-economische ontwikkeling en de (te bouwen) stadions.

De finale van het WK wordt gespeeld in het Loezjniki-stadion van Moskou, dat na de wereldkampioenschappen atletiek van volgend jaar wordt aangepast. Het stadion biedt daarna plaats aan negentigduizend toeschouwers. Daarnaast krijgen de Moskovieten WK-duels te zien in het nieuw te bouwen stadion van Spartak.

Sotsji 2014

Sint-Petersburg krijgt een nieuw stadion waarin één van de twee halve finales wordt gespeeld. Na het WK gaat Zenit Sint-Petersburg daarin voetballen.

In Sotsji staat het WK voorlopig nog in de schaduw van de Olympische Winterspelen, die daar in 2014 worden gehouden. Het olympisch stadion van Sotsji, een ontwerp van de Britse stadionbouwers Populous, waar de openings- en sluitingsceremonie van de Spelen worden gehouden, huisvest in 2018 enkele WK-duels. 

Reageer op dit artikel