nieuws

Opening verzorgings- en verpleeghuis Open Vensters

Geen categorie

Vandaag wordt in Ameide het ontwerp van EGM voor het verzorgings- en verpleeghuis Open Vensters van AV Zorggroep geopend.

Opening verzorgings- en verpleeghuis Open Vensters

 

 

 

 

Het ontwerp van EGM voor Open Vensters bestaat uit een besloten verblijfsgedeelte en een openbaar voorzieningengedeelte, verbonden door een glazen binnenstraat. In het verblijfsgedeelte, bestaande uit woongroepen en individuele zorgappartementen, staat de woonfunctionaliteit voorop. Het voorzieningengedeelte wordt door het kantoorpersoneel van AV Zorggroep gedeeld met een kinderdagverblijf.

Het entreegebouw, met het voorzieningengedeelte, biedt plaats aan een restaurant en een lounge. De aan boerderijen refererende kap, getooid met geglazuurde gebakken pannen en prominente glazen dakkapel, biedt een ‘open venster’ op de dorpskern van Ameide.

EGM heeft in het ontwerp rekening gehouden met de toekomst met eenpersoonskamers in de psychogeriatrische woongroepen. Tevens zijn er woongroepen met privé-sanitair. De minder zware zorg is gesitueerd in appartementen waarbij rekening is gehouden met flexibele verhuurbaarheid in de toekomst.

  

Reageer op dit artikel