nieuws

Nominaties Houtarchitectuurprijs 2012

Geen categorie

De genomineerden projecten voor de Houtarchitectuurprijs 2012 zijn bekend. Uit de 67 inzendingen heeft juryvoorzitter Fred Schoorl zes inzendingen geselecteerd die kans maken op de eindoverwinning op 28 november.

Nominaties Houtarchitectuurprijs 2012

 

 

 

 

 De genomineerden van de Houtarchitectuurprijs 2012
– Hotel Eb en vloed op landgoed de Horst van OTH Architecten
– NIOO KNAW Wageningen van Claus en Kaan Architecten
– Kaap SKil, museum van jutters en zeelui van Mecanoo Architecten
– Bibliotheek Boekenberg in Spijkenisse van MVRDV
– Duurzaam kerkje Mennorode in Elspeet van FARO Architecten
– Mosesbrug in Halsteren van RO&AD Architecten

“Doorslaggevende factoren om de inzendingen te belonen met een nominatie zijn de esthetische kwaliteiten van de ontwerpen, de bijdrage aan het imago van hout, vernieuwende aspecten of andere bijzondere bijdragen aan houtarchitectuur.”, aldus Schoorl. Ook keek de jury nadrukkelijk naar de aandacht voor duurzaamheid in het ontwerp waarbij levensduur, milieubelasting, nauwkeurige detaillering en uitvoering én materiaalselectie per toepassingsgebied zijn meegenomen.

Houtinnovatieprijs

De Houtarchitectuurprijs wordt eens in de twee jaar door Centrum Hout uitgeschreven met de bedoeling een platform te bieden voor nieuwe technieken, verantwoorde toepassingen en mogelijkheden van de hernieuwbare grondstof hout. In totaal zijn 77 inzendingen ingestuurd. 10 inzendingen dingen mee maar de Houtinnovatieprijs. De jury van deze categorie, onder voorzitterschap van Jos Lichtenberg, heeft besloten in verband met het aantal inzendingen geen genomineerden te selecteren wel wordt een winnaar geselecteerd.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de Houtprijs vindt plaats tijdens de Nationale Houtdag op 28 november in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Naast het oordeel van de jury wordt het publiek uitgenodigd een stem uit brengen op hun favoriete ontwerp. Dit kan via www.dehoutprijs.nl.

 

Reageer op dit artikel