nieuws

Masterclass HER-Ontwerp Aanpak en methoden

Geen categorie

Op 30 november organiseert het PMIA (Post Master Instituut voor Architectuur & Stedebouw) de masterclass HER-Ontwerp, Aanpak en methoden. De bijeenkomst in de BK City in Delft wil inzicht geven in de methodische aanpak van herbestemmen.

Masterclass HER-Ontwerp Aanpak en methoden

 

 

De actuele opgave voor de architect van vandaag is herbestemmen: architecten en stedebouwers dienen zich te beraden over de toekomst van ons gebouwde erfgoed. Bestaande gebouwen, ensembles en stadsdelen zullen moeten worden herontwikkeld en herontworpen op alle schaalniveaus. Herontwerp gaat gepaard met ingrepen in deze schaalniveaus: Restauratie – Modificatie – Interventie – Transformatie. Er zijn methoden ontwikkeld om vanuit het bestaande, de kaders te definiëren hoe de herbestemmingsopgaves aangepakt kunnen worden. Voor de afdeling ®MIT van de faculteit Bouwkunde, TU Delft, is deze opgave – die zich door de drie schaalniveaus materie-gebouw-stad heen beweegt -, het onderwerp van onderwijs en onderzoek.  

 BK_City

Sprekers

Aan het woord komen: Jo Coenen (TUD®MIT/Jo Coenen Co), Hielkje Zijlstra (dagvoorzitter/TUD®MIT), Paul Meurs (TUD®MIT/Urban Fabric), Sara Stroux (TUD®MIT), Job Roos (TUD®MIT/Braaksma Roos), Marieke Kuipers (TUD®MIT/RCE).

Doel

De masterclass wil inzicht geven in de methodische aanpak van herbestemmen en reflecteren op voorbeelden uit de praktijk door lezingen en discussie. Tijdens de masterclass worden voorbeeldprojecten besproken en is er een korte excursie rondom de TUD-campus.

Indeling programma aanmelden

Na een introductie over het onderwerp volgen drie korte lezingen. Aansluitend is een discussie aan de hand van drie vragen. ‘s Middags volgen twee korte lezingen, een gesprek met Jo Coenen en een rondleiding door BK City.

Masterclass HER-Ontwerp Aanpak en methoden

30 november 2012
BK City, Delft
395,- euro Excl. BTW
Abonnees van de Architect betalen 295,- euro Excl. BTW .
Deze masterclass is goed voor 7 WAT-uren (Wet op de Architectentitel).

Aanmelden

 

Reageer op dit artikel