nieuws

Making Almere wordt informatiecentrum

Geen categorie

De architectuurmanifestatie Making Almere is omgevormd tot informatiecentrum over Almere en de Floriade in 2022, die onlangs aan de stad werd toegewezen.

Making Almere wordt informatiecentrum

 

 

 

Het informatiecentrum huist in Citymall Almere, het winkelgebied naar het masterplan van OMA. Centraal staat de vraag: Wie maakt de stad? Making Almere brengt de ommezwaai in beeld van de door professionals ingerichte stad in de jaren ’70 -de Heren afdeling- via de productieve jaren ’80 en ’90 -de afdeling Confectie- naar een stad gemaakt door vele mensen nu -de afdeling Voor Hem en Haar.

Informatie over plannen

In De Nieuwe Collectie worden de toekomstplannen van Almere gepresenteerd, waarmee het zich tot volledige stad wil ontwikkelen. Almere heeft behoefte aan een eigen arbeidsmarkt en biedt ruimte voor experimenten en nieuwe ondernemingen. Ook plan- en besluitvorming over de IJmeerverbinding, de experimentele organische ontwikkeling van Almere Oosterwold en het plan voor de Floriade Growing Green Cities in 2022 naar ontwerp van MVRDV komen aan bod.

Meedenken

Bezoekers kunnen meedenken over de verdere ontwikkeling van de stad. Het is mogelijk om ideeën aan te dragen, welke zullen worden geëxposeerd. Meedenken kan ook door het spelen van Play Oosterwold een simulatiespel over het nog te ontwikkelen gebied Oosterwold in Almere Hout.

Reageer op dit artikel