nieuws

De Slag om Nederland – Het einde van het kantoorgebouw

Geen categorie

Hoe werden er snel miljoenen verdiend met lelijke kantoorgebouwen. Ontwikkelaar Rudy Stroink geeft een spoedcursus projectontwikkeling. En architect Pi de Bruijn stelt dat bouwen veel goedkoper kan.

 

 

Pi de Bruijn, bekend van de nieuwe Tweede Kamer en uitbreiding van het concertgebouw,  zegt in deze aflevering van de Slag om Nederland dat “Bouwen veel goedkoper kan.” In tien jaar tijd stampte hij met bewoners en aannemers een hele wijk uit de grond. Er kwam geen projectontwikkelaar aan te pas. En dat maakte het bouwen goedkoop. De 1500 huizen staan in Roombeek, Enschede, waar de vuurwerkramp twaalf jaar geleden alle huizen wegblies.

Rudy Stroink

Ontwikkelaar Rudy Stroink geeft een spoedcursus projectontwikkeling en vertelt hoe je snel miljoenen kon verdienen met lelijke kantoorgebouwen. Maar deze kantoorschimmel langs de snelweg heeft zijn langst tijd gehad en zal in de komende twintig jaar vervangen worden. Ook laat hij zien hoe het anders kan: oude fabrieken tovert hij om tot prachtige werkplekken.

Ook in het tweede seizoen van De Slag om Nederland, Nederland 2, 20.25-21.00 uur,  onderzoeken Roland Duong, Teun van de Keuken en Andrea van Pol of de Nederlandse burger nog iets te zeggen heeft over zijn land.

Reageer op dit artikel