nieuws

Architecten schetsen Zaans ziekenhuis

Geen categorie

EGM architecten, Mecanoo/Haskoning DHV, Architecten aan de Maas, Atelier Pro en OD 205/DDock/OeverZaaijer Architecten. hebben hun eerste ideeën en schetsen gepresenteerd voor de nieuwbouw van het Zaans Medisch Centrum.

Architecten schetsen Zaans ziekenhuis

 

 

De nieuwbouw krijgt een vloeroppervlak van circa 40.000 m2 en wordt gerealiseerd op het huidige terrein van het Zaans Medisch Centrum. Na de ingebruikname van de nieuwbouw wordt het oude ziekenhuis gesloopt. Volgens planning moet het ziekenhuis in 2016 klaar zijn.

Het nieuwe ziekenhuis wordt ontworpen vanuit een healing environment. Hierin beleven patiënten en bezoekers het ziekenhuis als een omgeving die positief bijdraagt aan het beter worden.

De geselecteerde bureaus van de besloten prijsvraag voor het nieuwe ziekenhuis van 40.000 vierkante meter zijn EGM architecten, Mecanoo/Haskoning DHV, Architecten a/d Maas, Atelier Pro en OD 205/DDock/OeverZaaijer Architecten.

Het projectteam nieuwbouw kiest de komende maand uit de vijf gegadigden twee architectenbureaus voor de eindronde. 

Reageer op dit artikel