nieuws

Theater voor televisie

Geen categorie

Stadshaven Minerva Amsterdam wordt getransformeerd tot een vitaal stedelijk bedrijventerrein met creatieve bedrijven en instellingen. V8 architects maakte als onderdeel hiervan het nieuwe gebouw ‘Mediahaven’.

Theater voor televisie

 

 

 

 

Mediahaven wordt de thuishaven van televisieproducten Tuvalu en United. Het wordt een gebouw voor televisiemakers, van cameraman tot eindredacteur en voor televisieopnames waardoor het gebouw een grote stroom publiek voor opnames moet kunnen verwerken. Dit maakt het gebouw niet alleen een kantoor/werkgebouw maar ook een publiek gebouw met een theatraal karakter.

De gezamenlijke entree met atrium is door V8 architects zo geplaatst en uitgewerkt dat elke bezoeker en dagelijkse gebruiker gastvrijheid en creativiteit ervaart. Vooral ‘s avonds zal het atrium zich manifesteren als een herkenbaar lichtbaken.

De materialisering is geïnspireerd op de televisieindustrie en de ligging in de haven, robuuste details in een zwarte toon bepalen het interieur en exterieur. De bouwmethode, gebaseerd op het principe dat ruwbouw en afbouw gelijk zijn, laat veel beton zien met details waarbij de planken van de kist nog zichtbaar zijn.

Alle installaties inclusief luchtkanalen zijn in de vloeren ingestort. De betonvloeren zijn voorzien van vloerverwarming en plafondkoeling, warmte en koude worden opgeslagen in de bodem.

Reageer op dit artikel