nieuws

Rijksgebouwendienst fuseert met Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf

Geen categorie

De Rijksgebouwendienst gaat fuseren met het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB). De nieuwe dienst heet Rijksvastgoedbedrijf. Het is de bedoeling om op termijn alle acht vastgoeddiensten van het Rijk bij elkaar te voegen.

Rijksgebouwendienst fuseert met Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf

Het RVOB is verantwoordelijk voor de (gebieds)ontwikkeling, het beheer en de aan- en verkoop van rijksgronden en -gebouwen. De RGD beheert en ontwikkelt de vastgoedportefeuille van het Rijk. Deze diensten werken al veel samen, zodat is besloten om met deze twee te beginnen.

Momenteel wordt een kwartiermaker en beoogd hoofddirecteur gezocht voor de totstandkoming van de fusie en het nieuwe Rijksvastgoedbedrijf. Men hoopt dat de fusie op 1 januari 2014 een feit is. De reden om te fuseren is dat de Rijksoverheid moet afslanken.

Waarnemend directeur

 Alex Vermeulen zal vanaf maart tot de fusie de functie op zich nemen van waarnemend algemeen directeur Rijksgebouwendienst.Dit besluit houdt verband met het vertrek van directeur-generaal Peter Jägers per die datum. Vermeulen (1954) werkt sinds 2003 bij de Rgd in verschillende leidinggevende functies. Sinds 2007 is hij directeur Advies & Architecten. Daarvoor was hij van 1997 tot 2001 werkzaam in het bedrijfsleven bij een IT-organisatie en verschillende adviesbureaus. Van 1981 tot 1997 werkte Alex Vermeulen bij het ministerie van VROM in verschillende (leidinggevende) functies. Hij startte zijn loopbaan als wetenschappelijk medewerker bij de Universiteit van Amsterdam.

 

Reageer op dit artikel