nieuws

Overkapping A20 laat op zich wachten

Geen categorie

Het stadsbestuur van Rotterdam tekent voorlopig geen intentieovereenkomst met het consortium, bestaande uit onder andere Arup en MVRDV, dat de rijksweg A20, tussen het Kleinpolderplein en de afslag naar de A16, wil overkappen. “Voor deze overeenkomst is het nog te vroeg’’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Overkapping A20 laat op zich wachten

 

 

Het gaat om het project Kralingse Berg, waarin de overkapping van de rijksweg het meest opvallend is. Om het 800 miljoen euro tellende initiatief te bekostigen, voorziet het ook in de bouw van 4500 woningen in het midden- en hoge segment. Ook is er ruimte voor bedrijven, onderwijs en sport. “Het wordt een stadspark met de allure van Central Park in New York’’, zegt regiodirecteur Jan de Mooij van Blauwhoed, een van de partijen in het consortium dat verder bestaat uit Dura Vermeer, Syntrus Achema, Eneco, Ingenieurs adviesbureau Arup en architectenbureau MVRDV.

De gemeente heeft nog een heleboel antwoorden op vragen over de plannen nodig voordat zij eventueel een handtekening onder een overeenkomst zet. Zo ziet PvdA-wethouder Hamit Karakus (bouwen) graag dat het consortium in gesprek gaat met de Ontwikkel Combinatie Nieuw Crooswijk (OCNC), die ook langs de A20 op het veilingterrein wil bouwen. Daar voelt De Mooij ook wel voor. Zo kunnen bouwplannen eventueel in elkaar worden geschoven.

Angst voor eventuele claims na het ondertekenen van een overeenkomst, hoeft de gemeente volgens De Mooij niet te hebben. ,,Wij staken al enkele tonnen in het project. Dan wil je op een gegeven moment wat meer zekerheid van de gemeente. Ziet die het plan zitten; landt het daar op vruchtbare bodem. Dan gaan wij verder investeren. Het gaat er niet om dat wij claims op grond willen leggen’’, aldus De Mooij.

Hoewel de gemeente positief staat tegenover het plan heeft zij al wel laten weten geen geld te hebben om mee te investeren. ,,Het is een plan dat marktpartijen zelf moeten uitvoeren’’, zegt de gemeentewoordvoerder. Het terrein is 160 hectare groot. Het is in de bedoeling daar 60 hectare van te bebouwen en 100 hectare in te richten met water en groen.

ANP

Reageer op dit artikel