nieuws

Nieuw Universiteitsgebouw voor VU

Geen categorie

De Vrije Universiteit Amsterdam ontwikkelt een nieuw universiteitsgebouw met de naam NU.VU. Het ontwerpproces start begin 2012. Naar verwachting wordt het gebouw bij de start van het nieuwe collegejaar 2017 in gebruik genomen.Het ontwerp is afkomstig van Jeroen van Schooten van Meyer & Van Schooten.
Presentatie, verleden, heden, toekomst View more presentations from vrijeuniversiteit

Nieuw Universiteitsgebouw voor VU

NU.VU krijgt een oppervlakte van 31.000 m2 en heeft naast  ontmoetingsmogelijkheden voor onderwijs en wetenschap ook  publieke voorzieningen zoals congresfaciliteiten, horeca, gemakswinkels en een culturele voorziening.

De Vrije Universiteit wil met het nieuwe gebouw voorwaarden scheppen voor toekomstbestendig onderzoek en onderwijs. Om aan de maatschappelijke en de eigen duurzaamheidseisen te voldoen moeten de exploitatiekosten per vierkante meter omlaag door zuinig ruimtegebruik, laag energieverbruik en lage kosten in onderhoud en dienstverlening. Jeroen van Schooten, architectenbureau Meyer & Van Schooten is ingeschakeld om aan deze doelstelling te voldoen. Het ontwerpteam NU.VU bestaat verder uit ABT (constructeur) en Royal Haskoning (installatieadviseur).

Reageer op dit artikel