nieuws

Kunst Mauritshuis in april in Gemeentemuseum

Geen categorie

De vaste collectie van het Mauritshuis is vanaf 28 april te bezichtigen in het Gemeentemuseum Den Haag. Ruim 100 topstukken zullen onder de naam Meesters uit het Mauritshuis tijdelijk in een aparte vleugel van het Gemeentemuseum te zien zijn, liet de instelling dinsdag weten.

Kunst Mauritshuis in april in Gemeentemuseum

 

 

Het Mauritshuis naast het Haagse Binnenhof gaat in april twee jaar dicht voor een ingrijpende verbouwing. De schilderijen, waaronder meesterwerken als Vermeers Gezicht op Delft en De anatomische les van Rembrandt, krijgen gedurende die tijd onderdak bij de Haagse collega.

Mauritshuis 

Het Mauritshuis krijgt een ondergrondse foyer, een ontwerp van Hans van Heeswijk, die het 17e-eeuwse stadspaleis verbindt met het nabijgelegen gebouw Plein 26, waarmee de oppervlakte van het museum wordt vergroot. De totale kosten van de renovatiewerkzaamheden worden geraamd op 22 miljoen euro. Het is de bedoeling dat het museum medio 2014 weer opengaat.

Mauritshuis 

In het ‘oude’ Mauritshuis zijn de kunstwerken nog tot en met 1 april te bezichtigen, voordat de verbouwing begint.

 

Reageer op dit artikel