nieuws

Krijgt Rotterdam een Stadskas?

Geen categorie

In Rotterdam leeft het idee om een enorme stadskas te realiseren op een verloren plek midden in het centrum. Zes jonge ondernemende Rotterdammers maken zich sterk voor een zichtbare, duurzame voedselproductie midden in de stad.

Krijgt Rotterdam een Stadskas?

Ze hebben het plan ingediend bij Stadsinitiatief Rotterdam. Een jury kiest 14 februari de vijf beste plannen, waarna alle Rotterdammers mogen stemmen voor de uiteindelijke winnaar. Het winnende plan wordt in 2013 afgerond.

Openbare plek

De stadskas produceert gezond, vers en biologisch voedsel en verkoopt het aan supermarkten, restaurants, en kleine winkels in de omgeving. Behalve de voedselproductie wordt de Stadskas een openbare plek waar Rotterdammers en andere bezoekers kunnen leren over ‘zelf voedsel verbouwen’. Ook krijgen lokale initiatieven, en scholen een plek om hun evenementen, partijen en lessen te organiseren.

 

De kas is gepland op een grasveld van 4500 m2 aan het einde van de Binnenrotte. Deze plek heeft nu geen duidelijke invulling en kost wel geld aan onderhoud. De stadskas is staat dan vlakbij de nieuwe Markthal. Volgens de initiatiefnemers dé perfecte plek om Nederlands grootste stadskas te bouwen: van verlaten poepveldje naar voedselproductie en ontmoetingsplek.

Reageer op dit artikel