nieuws

EYE Filmmuseum vanaf 5 april open

Geen categorie

Het ontwerp van het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects voor het nieuwe filmmuseum EYE is vanaf 5 april open voor publiek. Vanaf die dag kunnen bezoekers terecht in vier filmzalen, de tentoonstellingsruimte, de interactieve ‘basement’, de museumwinkel en het café-restaurant.

EYE Filmmuseum vanaf 5 april open

 

 

EYE is het enige museum in Nederland dat zich exclusief richt op film en bewegend beeld, gecombineerd met tentoonstellingen.

EYE

De openingstentoonstelling Found Footage, Cinema Exposed laat zien hoe filmmakers en kunstenaars nieuwe werken creëren door gebruik te maken van gevonden bewegend beeld. Twee deelnemers maken een nieuw werk op basis van materiaal uit de collectie van EYE.

Filmmuseum EYE
Vondelpark 3
1071 AA Amsterdam

Reageer op dit artikel