nieuws

Egeraat’s Sumatrakontor Hamburg officieel geopend

Geen categorie

Bij Hamburg Hafencity is de ‘Sumatrakontor’ van Erick van Egeraat officieel geopend. Dit tien verdiepingen, multifunctionele gebouw van 37.000 vierkante meter herbergt een vijf-sterren hotel, kantoren en vergaderzalen, retail, high-end behuizing en een ondergrondse parkeergarage.

Egeraat’s Sumatrakontor Hamburg officieel geopend

 

 

Van Egeraat’s ontwerp verwijst naar de rijk gedetailleerde bestaande rode bakstenen gebouwen van de haven ‘Speicherstad’. Het grote volume lijkt te zijn ‘geknipt’ in vier verschillende volumes, dit wordt onderstreept door een specifieke dialectiek spel tussen glas, aluminium en rode natuursteen platen voor elk van de verschillende volumes. De binnenplaats aan de andere kant legt de nadruk op de rust comfort van de traditionele wit gepleisterde gevels in het centrum van Hamburg.

 

Reageer op dit artikel