nieuws

Duurzaam hotel en congrescentrum in Denemarken

Geen categorie

Op het Deense eiland Bornholm maakte het Deense architectenbureau 3XN samen met William McDonough + Partners een ontwerp voor een conferentiecentrum op basis van het Cradle 2 Cradle principe. In het Green Solution House Conferencecentrum zijn alle materialen dan ook volledig recyclebaar en biologisch afbreekbaar.

Duurzaam hotel en congrescentrum in Denemarken

 

 

In het centrum is alle energie afkomstig van zonne-energie. Regenwater wordt verzameld en hergebruikt. Geïntegreerde kassen produceren biologische groenten en fruit voor het hotelrestaurant. Volgens projectleider en hoofd van de innovatieafdeling van 3XN blijven zij werken aan duurzame oplossingen voor de afvalproblematiek in Denemarken, waar 30 procent van het afval afkomstig is uit de bouw. Het Green Solution House is eveneens bedoeld als showroom waar 3XN de laatste ontwikkelingen in duurzaam bouwen wil demonstreren en uitproberen.

Het eiland Bornholm is een populaire reisbestemming. Met de komst van het Green Solution House wil het eiland meer bezoekers trekken. Bornholm heeft de ambitie om een van de meest duurzame gemeenschappen binnen de Europese gemeenschap te worden. Het Green Solution House is een kernelement van deze visie.

Reageer op dit artikel