nieuws

Amsterdam bezuinigt op Rode Loper

Geen categorie

Volgens een bericht op de site van het Parool moet Amsterdam bezuinigen op de aanleg van de zogeheten Rode Loper. Het budget voor de verbetering van de entree tot de stad, van het Centraal Station tot het Weteringcircuit, wordt met 3,5 miljoen euro gekort.

Amsterdam bezuinigt op Rode Loper

 

Voor het project, dat bovengronds de Noord/Zuidlijn volgt, is minder geld beschikbaar doordat de inrichting van het Stationseiland duurder is uitgevallen. Het budget voor de Rode Loper zakt daarmee onder de 65 miljoen euro. De besparing wordt gezocht in goedkopere straatstenen, asfaltering van de trambanen en het wegstrepen of verkleinen van een fontein op het Rokin.

Heroveren

De Rode Loper is een belangrijk deel van Project 1012, waarmee de gemeente en het stadsdeel Centrum het oudste gedeelte van de binnenstad willen heroveren op ongewenste middenstand, die veel met zwart geld werkt en zich al te zeer richt op lowbudgettoerisme.

Een raadsbesluit over de Rode Loper werd deze maand verwacht, maar voorstellen over het definitieve ontwerp van het Damrak en de ontwerpen voor Rokin, Vijzelstraat en Vijzelgracht komen pas in februari en maart. Het werk aan de Rode Loper begint volgend jaar.

Bron: Parool.nl

Reageer op dit artikel